top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Нов законопроект в Тексас може да забрани социалните медии за всеки под 18 години

Нов законопроект, предложен от представителя на Тексас Jared Patterson, се интересува от ограничаване на достъпа до социалните медии на лица под 18 години.

 
Social Media
 

Закона, H.B. No.896, предлага нови изисквания за проверка за потребителите на социални медии в Тексас, които се интересуват от достъп до различни платформи. Patterson предполага, че платформата за социални медии трябва да потвърди възрастта на притежателя на акаунта, като притежателят на акаунта изпрати снимка на шофьорска книжка заедно с допълнителна снимка, за да потвърди самоличността си. Законопроектът също така изисква платформата за социални медии да предлага работен процес, който може да позволи на родителите да подадат искане за премахване на профила на детето си от платформата. Изтриването на акаунта на дете трябва да се извърши в рамките на 10 дни след подаване на искане за премахване от родител.


Овладяването на ролята на социалните медии в живота на децата е в дневния ред на Patterson от август, когато той излезе с изявление, осъждащо ролята на социалните медии в стрелбата в Robb Elementary. Patterson конкретно се позовава на констатациите от доклада на Robb Elementary Investigative Committee, който твърди, че потребителите са докладвали поведението на стрелеца в социалните медийни платформи преди трагедията.


Социалните медии са цигарите преди 1964 г. Шамар в лицето на всички тексасци е, че тези платформи отказват да отговарят публично на въпроси от онези, които са избрани да представляват народа. Въпреки това, както изразиха други членове на комисията, ако не сте на масата, значи сте в менюто.

, каза Patterson.


Законопроектът на Patterson е част от нарастваща вълна от антисоциални медии – по-специално анти-TikTok – усилия от страна на държавни законодатели и политици. По-рано този месец губернаторът на Южна Дакота, Kristi Noem, повдигна обвинение срещу TikTok, като издаде изпълнителна заповед, която забрани използването на TikTok на държавни устройства, като заяви в Twitter: „Няма да играем никаква роля в това да позволим на Китай да продължи да получава информация и влияние в нашата държава.” Ръководството на Тексас, Южна Каролина и Мериленд издаде подобни заповеди, докато главният прокурор на Индиана заведе две съдебни дела срещу платформата.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commenti


bottom of page