top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

Размисли върху Playstation Now и какво бихме искали да видим от Project Spartacus

Актуализирано: 24.01.2022 г.

По всичко изглежда, че най-сетне ще получим еквивалент на Xbox Game Pass за PlayStation. Слуховете за преразглеждане или допълнение към PlayStation Now, нареченo Project Spartacus се размотават из интернет пространството напоследък.

 
PlayStation Now - Project Spartacus
 

Mоже би сега е перфектният момент Sony да потвърдят тези слухове. Преди да получим това потвърждение, ние искаме да споделим нашите надежди относно Project Spartacus и как според нас услугата може евентуално да се конкурира успешно с Xbox Game Pass.

 

Повече ентусиазъм

PlayStation Now не получава нужното внимание от Sony, въпреки че Xbox Game Pass продължава да привлича ежедневно внимание към Microsoft. До момента Sony са предимно ангажирани с традиционния модел на продажба на игри, разчитайки на отлични ексклузиви които да доведат до продажба на по-голям брой конзоли. Въпреки това изглежда, че PlayStation най-накрая ще възприемат достатъчно сериозно модела на гейминг абонамента, ако слуховете за Project Spartacus са верни.


Все пак, въпреки че ентусиазмът около PlayStation Now e много по-малък от този насочен към Xbox Game Pass, услугата на Sony е с подобна цел. Microsoft обаче умело успяват да осъзнаят колко полезно за всички е аудиторията да е доволна от това, което получава.


Xbox Game Pass, както всички знаем, е достъпен не само за Xbox, но и за PC, което го прави още по-привлекателен. Последното естествено е почти невъзможно да стане при Sony, тъй като Microsoft все пак предоставят операционна система (Windows) за PC, което е главната причина за достъпа до Game Pass там. Ако някой PC геймър се колебае дали да пробва тази услуга, тук е момента да споменем, че първият месец струва само 1 паунд (Британска лира).


Сега нека се върнем към основната тема, а именно какви са нашите надежди относно Project Spartacus.

 

"Day-one" ексклузиви

Може би най-голямата разлика между Xbox Game Pass и PlayStation Now е, че PS NOW не предлага ексклузивни заглавия от първия ден на излизането им. Вярно е, че такова предложение може да се счита за загуба в момента на предлагане, но пък когато аудиторията знае, че може да очаква нещо толкова щедро, печалбите от услугата биха били много по-високи в дългосрочен план. Xbox Game Pass е доказателство.


Microsoft не се притесняват ни най-малко редовно да пускат чисто-нови заглавия в Game Pass-а, без допълнителни разходи. Това кара всички геймъри да продължават своя абонамент всеки месец.


PS Now е страхотно, ако искате достъп до каталог от по-стари заглавия, но липсата на нови заглавия го прави много по-малко привлекателна покупка за повечето геймъри. Всички знаем обаче, че гейминга все повече се развива и търсенето е все по-голямо. С това търсене идва и нуждата от промяна в предлагането. PlayStation Now в момента не е дори близо до равностойна конкуренция на услугата, която се счита за еквивалент - Xbox Game Pass. Това трябва да се промени!

 

Обратна съвместимост

Може би само малка част от играчите се интересуват от обратна съвместимост, а може би не. Само обещанието да играете тези old-school игри, когато пожелаете, е достатъчно, за да се привлече значителна публика към конзолата. PS Now предлага приличен избор от заглавия за PS2 и PS3, но може да отиде много по-далеч. И PS4, и PS5 могат лесно да емулират PS1 и PS2, а PS5 има силата дори да емулира PS3 без проблем. Лично аз с удоволствие бих играл заглавия като Heavenly Sword и Need for Speed Shift 2 на PS5. В идеалния случай PlayStation Game Pass би използвал каталога на всяка произведена конзола на PlayStation, включително PSP и Vita. Ех, мечти...

 

Подобрен интерфейс

Тук определено има какво да се желае от PlayStation услугата. Xbox Game Pass е интегриран в Xbox OS. Така постоянно се напомня за услугата и какво може да предложи. Sony трябва да работи за същото ниво на интеграция, което не би трябвало да е толкова трудно. Конкуренцията е полезна и понякога може да даде добър пример. Все пак всички са в един бранш, където крайната цел принципно трябва да е удовлетворението на клиентите. А когато едната страна "глези" тези клиенти, а другата се държи, все едно те са просто извор на доходи, тогава е напълно нормално първата страна да бъде предпочитана.


Да не говорим, че след придобиването на Activision Blizzard от Microsoft, услугите на Xbox са по-съблазнителни от всякога. PlayStation задължително трябва да се мобилизират и да измислят ефективна контра на случващото се, защото няма да е твърде голяма изненада, ако изгубят голяма част от аудиторията си.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


242 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page