top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

След 4 години разработка, Winamp има нова актуализация!

За известно време Winаmp беше може би най-известният и широко разпространен медиен плейър в света. Но въпреки огромната си популярност, приложението беше продадено, разработката запустя и нещата доста затихнаха. Всъщност нещата са толкова тихи, че не е имало стабилна актуализация на софтуера от няколко години.

 
Winamp
 

Но сега, с пускането на Winamp 5.9, това се променя. Тази актуализация представлява четири години работа и носи поддръжка за Windows 11, поддръжка за допълнителни кодеци и включва нови опции за стрийминг.


Въпреки че стартирането на първата стабилна актуализация на софтуера от години е безспорно огромна новина, екипът за разработка предупреждава, че потребителите всъщност може да не забележат огромна разлика. Това е препратка към това, което се вижда на повърхността: под капака промените са колосални.


Публикация във форум за актуализацията разработчиците на Winamp казват:

Това е кулминацията на 4-годишната работа след пускането на версия 5.8.
Два екипа за разработчици и период на прекъсване, предизвикан от пандемия.
За крайния потребител може да не изглежда, че има цяла купчина промени,
но най-голямата и трудна част всъщност беше мигрирането на целия проект от VS2008 към VS2019 и да изградите всичко това успешно.
Основата вече е положена и сега можем да се концентрираме повече върху функциите. Независимо дали поправяте/заменяте стари или добавяте нови.
Номерът на компилацията остана 9999 за тази версия.
Ще нулираме номера на компилация за v5.9.1

Сега, след като основите са направени, бъдещето на Winamp изглежда много вълнуващо. Вече има значителни актуализации, планирани за включване във версия 5.9.1 и ще има още много след това.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

9 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page