top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Activision нае бившия адвокат на кралица Елизабет II

След спирането на планираното придобиване на Activision/Blizzard от Microsoft и двете компании обещаха да обжалват решението на британския съвет на CMA (Орган за защита на конкуренцията и пазара).

 
activision blizzard lawyer
 

Сега Activision направи първата голяма крачка напред, като нае адвокат, който преди това е водил дела за парламента на Обединеното кралство и кралица Елизабет II.


Както съобщава Florian Mueller, юридическият съветник - чиято пълна титла е Lord David Pannick - ще представлява жалбата на Activision/Blizzard пред Апелативния трибунал по конкуренцията (CAT). Microsoft също планира да продължи с паралелно обжалване, като делото ще се води от британския адвокат Daniel Beard KC.


Тази новина идва цели две седмици след внезапното и изненадващо спиране на плановете на Microsoft да придобие различните студия на Activision/Blizzard и нейните интелектуални права. Преди решението на CMA придобиването набра популярност по време на едногодишното си проучване от световните агенции след обявяването му през януари 2022 г.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page