top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

AMD Radeon RX 7900 XT ще има по-малко VRAM от RTX 4090

AMD Radeon RX 7900 XT ще стартира с 20GB VRAM, но компанията изглежда е уверена, че картата RDNA 3 ще бъде сериозен конкурент на Nvidia RTX 4090.

 
AMD Radeon RX 7900 XT
 

Новата карта AMD Radeon скоро ще пристигне, за да предизвика Nvidia, но претендентът от червения отбор изглежда разполага с по-малко памет от RTX 4090. Докато графичната карта RDNA 3 ще стартира с 24 GB VRAM, тези спецификации сега принадлежат към Navi 31,която ще се конкурира с изданието на Lovelace.


Според източници, AMD Radeon RX 7900 XT разполага с 20 GB VRAM – 4 GB по-малко от RTX 4090. Решението е взето, тъй като се твърди, че картата е настроена да съответства на флагмана на Nvidia. Намалените спецификации на паметта на картата очевидно са придружени от леко намален MCM чип, което означава, че ще получим пълна версия, която може да се конкурира с RTX 4090 Ti.


AMD е „много уверена“, че новите спецификации на Radeon RX 7900 XT ще продължат да се справят с RTX 4090, особено когато става въпрос за чиста производителност на растеризация. Компанията също така вярва, че GPU-то ще се похвали със значително по-добри възможности за ray-tracing в сравнение с текущото поколение RDNA 2.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Game Club

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

52 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page