top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Apple ще представи своите AR/VR очила през пролетта

Според последния доклад на Bloomberg, Apple планира да разкрие своите AR/VR очила през пролетта на 2023, които ще бъдат наречени Reality Pro. Докладът също така предполага, че сета за смесена реалност ще бъде достъпен за закупуване по-късно тази година.

 
Apple Headset VR AR
 

Apple се опитва да навлезе в света на VR-а със смесена реалност, за да използва нарастващата популярност на иновативната технология сред играчите. Предишни доклади предполагаха, че Apple работи върху очила за AR/VR с помощта на своите изследвания и разработки. Също така беше съобщено, че тази смесена реалност е насочена към по-широка аудитория, включително геймъри. След години на спекулации, неотдавнашен доклад на Bloomberg предостави по-добра представа за плановете на Apple за Reality Pro, предполагайки, че те ще бъдат разкрити тази пролет преди годишната Световна конференция на разработчиците през юни.


Според доклада Apple е имала планове да представи своите очила през 2020 г. и 2022 г., но вътрешните забавяния се натрупали с времето и принудили компанията да представи устройството през предстоящата пролет и да го достави по-късно тази година. Освен това се предполага, че Apple вече е споделила Reality Pro с няколко разработчици на софтуер за тестване на устройството в приложения на трети страни. След като представи очилата през пролетта, Apple ще накара разработчиците да работят по софтуерните функции. Reality Pro ще бъдат достъпни за закупуване през есента на 2023 г.


Що се отнася до предимствата, включени в Reality Pro, те ще използват проследяване на краката, проследяване на ръцете, сканиране на ириса, проследяване на лица и собствена версия на Metaverse. Лошата новина е, че според съобщенията цената им ще бъде много по-висока от аналоговете, тъй като устройството е първокласен продукт, насочен не само към геймърите, но и към бизнеса и търговските ниши. Освен това известни разработчици на софтуер в момента работят върху приложения от трети страни, които ще бъдат налични в Reality Pro. Те ще използват ексклузивна операционна система, наречена "xrOS", позволявайки на Apple да се съсредоточи върху други пазари, различни от игрите.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

6 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page