top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Apple потвърдиха, че ще използват USB-C в бъдещите им устойства!

Актуализирано: 8.11.2022 г.

Изпълнителен директор на Apple публично заяви, че компанията планира да се съобрази с новият регламент на Европейския съюз, който ще изисква определени устройства да имат USB-C портове, потвърждавайки, че iPhone скоро ще приеме USB-C.

 
Iphone charger
 

„Очевидно ще трябва да се съобразим“, каза старши вицепрезидентът на Apple за световен маркетинг Грег Джосвиак пред присъстващите на конференцията на The Wall Street Journal Tech Live във вторник. Той изрази примирение, като отбеляза, че компанията все още не е съгласна с регламента. „Смятаме, че подходът би бил по-добър от гледна точка на околната среда и по-добре за нашите клиенти, ако правителството не беше толкова нормативно“, сподели той.


В понеделник ЕС даде окончателно одобрение на отдавна обмисляния закон за общи зарядни устройства, който ще изисква всички устройства в определени категории – включително смартфони – да стандартизират USB-C. Повечето устройства вече са преминали по този път, включително устройствата MacBook и iPad на Apple, но iPhone-ните останаха с Lightning връзката на Apple.


Законът ще изисква iPhone-ните да вървят в тази посока до 2024 г. Той се прилага за нововъведени продукти, а не за продукти, които са излезнали преди да влезе в сила, така че на теория Apple може да продължи да продава по-стари устройства, оборудвани с Lightning.


Онези, които подкрепят закона, твърдят, че той ще намали електронните отпадъци и ще предложи ползи за околната среда, отчасти защото потребителите ще могат да споделят кабели и зарядни устройства между устройствата. Недоброжелателите споделиха, че регламентът може да задуши или попречи на бъдещите иновации на нови портове и технологии, които могат да донесат собствените си ползи за потребителите и за околната среда.


На пръв поглед може да изглежда очевидно, че Apple ще трябва да приеме USB-C, след като регламентът влезе в сила. За известно време имаше необуздани спекулации и дори някои вътрешни доклади, че Apple може просто да остане без порт и да зависи от безжичното зареждане и трансфер на данни, вместо да приеме USB-C, за да замени Lightning-а.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.


13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page