top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Най-добрите NES емулатори за Android

Всеки, който пророни една-две сълза при самото споменаване на NES игрите, определено трябва да премине през този списък с най-добрите емулатори на NES за Android и да предизвика носталгията след като ги изтегли!

 
NES emulator
 

Nintendo Entertainment System е 8-битова конзола за домашни видеоигри, базирана на касети (или дискети), пусната от Nintendo преди почти 40 години. Известна в Япония като Семеен компютър или Famicom, тя се превърна в един от най-продаваните конзоли на всички времена, с общи продажби близо 62 милиона.


Общо 704 известни лицензирани игри бяха пуснати за конзолата, като последната версия беше Lion King (ексклузивно за PAL) през 1995 г. Сред тях, 75 игри, продадени над милион копия по целия свят.


Когато говорим за „системи“, оставили своя отпечатък в историята на игрите, NES е абсолютно близо до върха в този списък.


Най-продаваните NES игри и хитове

Някои от най-продаваните NES игри включват заглавия, които оформят гейминга за години напред. „Super Mario Bros“ определи side-scrolling жанра, а „The Legend of Zelda“ създаде жанра на екшън-приключенските игри. Ако някога сте чували за жанра „Metroidvania“, може би знаете, че той произлиза от игрите за NES—Metroid и Castlevania. Сега, ако сте геймър, има вероятност да сте чували за Dragon Quest, Final Fantasy и Mega Man поне един или два пъти. Списъкът продължава и продължава. Толкова много легендарни игри, не можем да ги назовем всички.


Ами ако искате да играете някои от тези игри сега? Е, освен ако не притежавате NES и касетата на любимата си игра, ще ви трябва емулатор и ROM файлове. За хора, които не са запознати с тези термини, „емулатор“, „ROM“, ще ги разясним.

NES Emulator Bomberman

Как работят NES емулаторите?

Емулаторът е приложение, което "имитира" друга система. Пускането на емулатор на вашето устройство с Android ще ви позволи да пуснете софтуер, разработен в тази система. Това е емулатор. Ако искате да играете игри, ще ви трябва ROM.


За какво ми е нужен ROM?

За да го кажем възможно най-просто, винаги когато четете или чуете термина ROM, помислете за файловете на играта. Файловете на играта, които съдържа оригиналната касета. Тъй като всъщност не можем да използваме касета на мобилното си устройство, имаме нужда от ROM файловете. След като ги имате, ги зареждате в избрания от вас емулатор и можете да се насладите на любимата си игра. Толкова е просто.

NES Contra Emulator

Най-добрите емулатори за Android

Преди много години Pasofami беше първият емулатор за NES. Скоро след това последва iNES. В днешно време? Твърде много, за да ги назовем всички. За нас един от най-добрите емулатори е Nostagia.NES. Може да го свалите от ТУК.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

תגובות


bottom of page