top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Голяма победа за Microsoft

Microsoft постигна голяма победа след като британската комисия за конкуренция и пазари оттегли опасенията си относно планираната покупка на Activision Blizzard.

 
Microsoft
 

През януари, Microsoft обяви, че ще придобие Activision Blizzard за 68,7 милиарда долара, като това би било една от най-големите сделки в историята на игралната индустрия. Отначало CMA изрази загриженост, че сделката може да доведе до намаляване на конкуренцията в бранша.


След проведени консултации и разговори с представители на Microsoft и Activision Blizzard, CMA обяви, че повече не вижда опасност. Компанията наистина ще има значителен пазарен дял, но не е вероятно да предизвика съществени неблагоприятни последици за потребителите.


Тази новина е голям успех за Microsoft, която може да продължи да движи напред своята амбиция да стане една от най-големите игрални компании в света. Сделката остава подложена на одобрение от други регулаторни органи, но оттеглянето на опасенията от CMA е много положителен знак за бъдещето на тази сделка.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page