top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Разработчици от Diablo 2 направиха свое студио за работа по оригинално заглавие

Двама ветерани разработчици с водещи роли в Diablo 2 работят върху оригинална игра в новосформирано студио Moon Beast Productions.

 
Moon Beast Productions
 

Главният художник и писател на Diablo 2, Phil Shenk, се обедини с водещия дизайнер на класическата екшън RPG, Peter Hu, за да използва дългогодишния си опит, за да разработят чисто ново заглавие. Moon Beast Productions не казаха каква ще бъде първата им игра, но обещават истинска иновация и „творчество и дълбок системен дизайн“, с които разработчиците са известни.Hu каза:

Феновете на предишната ни работа ще се надяват да останем верни на нашите ARPG корени и не мисля, че ще бъдат разочаровани, но също така работим върху няколко големи иновации с невероятен потенциал.

Shenk добави, че комбинацията от дизайн и технически умения на Hu, съчетани със собствената му страст към изграждането на света и творчеството, са "ненадмината комбинация".

Той също така каза, че изграждането на положителна култура на работното място е важно за дуото:

Ние сме също толкова страстни за изграждането и подхранването на здрава, подкрепяща, съвместна екипна култура, колкото и за създаването на фантастични игри

Hu влезе в разработката на игри като програмист и израсна до водещ дизайнер на Diablo 2, преди да продължи да сформира редица студия. В 25-годишната си кариера Hu е съосновател на Flagship Studios, Runic Games и Rhino Games. Той беше и креативен директор на Marvel Heroes в Gazillion.


Shenk е в индустрията също толкова дълго и след ролята си на водещ художник на Diablo II, той става водещ дизайнер на разширението - Lord of Destruction.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page