top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

DirectStorage е тук, за да ускори компютърните игри под Windows

Измина много време, откакто Microsoft за последно говори за плановете си да внедри DirectStorage в Windows 10 и Windows 11, че ще ви бъде простено, че сте забравили за него. Въпреки това, компанията изненада всички тази седмица, като внезапно стартира API, който обещава да ускори времето за зареждане на всички компютърни игри, които се доставят с него.

 
DirectStorage Windows 11
 

Microsoft обявява пускането на публичния SDK DirectStorage като „нова ера на бързо време за зареждане и детайлни светове в компютърните игри, като позволява на разработчиците да използват по-пълно скоростта на най-новите устройства за съхранение“. Все още обаче не знаем коя ще бъде първата видеоигра, която поддържа API, нито колко лесно е за разработчиците да го внедрят със задна дата в своите съществуващи заглавия.


DirectStorage ще се поддържа в операционни системи Windows 10 и 11, а Microsoft казва, че „може да видите предимства на всякакъв вид устройство за съхранение“, когато го използвате. Въпреки това, компанията изрично препоръчва да надстроите вашия компютър за игри до Windows 11 и да го сдвоите с един от най-добрите SSD дискове за игри с NVMe технология, за да извлечете максимума от API.


Ако сте любопитни за вътрешната работа на DirectStorage, Microsoft и Forspoken разработчикът Luminous ще представят GDC презентации на API по-късно този месец.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

74 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page