top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

EA ще сключи многомилионна сделка с английската Висша лига

EA Sports е на път да се съгласи на нова шестгодишна сделка с английската Висша лига на стойност около 488 милиона паунда - договор, за който се твърди, че струва повече от два пъти стойността на първоначалната сделка.

 
 

Sky Sports съобщава, че клубовете са били информирани за сделката в петък, която се очаква да донесе повече от 80 милиона паунда годишно. В замяна EA ще запази правата върху някои от най-популярните отбори в света, включително Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул.


Новата сделка отразява силата на Висшата лига, която се превърна в най-печелившата лига в света благодарение на своите доходоносни телевизионни сделки. Те превърнаха Англия в международна сила, позволявайки й да открадне големи звезди като Ерлинг Хааланд.


Разпознаваемостта на марката я прави основен улов за EA, която наскоро загуби лиценза на FIFA. В допълнение към промяната на името за първи път от почти 30 години, EA Sports FC ще загуби достъп до Световното първенство. Въпреки това EA е подписала споразумения със стотици отбори и спортисти, както и с повече от 30 лиги, което й позволява да запази имена и места от реалния свят.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

28 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page