top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Embracer иска да превърне "Властелинът на пръстените" в един от най-големите гейминг франчайзи

Във връзка с плановете си за преструктуриране Embracer Group заяви, че има за цел да превърне "Властелинът на пръстените" в "един от най-големите франчайзи за игри в света".

 
The Lord of the Rings
 

В отворено писмо до 17 000-те си служители, директорa на Embracer, Lars Wingefors, разкри, че компанията има за цел да "постави по-голям акцент върху вътрешната интелектуална собственост и да увеличи външното финансиране на високобюджетни заглавия".


Междувременно, говорейки в уебкаст след обявяването на плановете за преструктуриране, Matthew Karch, временно изпълняващ длъжността главен оперативен директор, заяви, че компанията ще постави голям акцент върху интелектуалната собственост на "Властелинът на пръстените".

Имам висока степен на увереност, че целият този процес лесно ще се превърне в по-добър избор на продукти, който ще бъде по-печеливш и ще ни даде по-голяма възможност за растеж в бъдеще, както и ще ни помогне да използваме интелектуалната собственост, която притежаваме в рамките на нашата организация. Имаме права над "Властелинът на пръстените" и знаем, че трябва да ги експлоатираме по много значителен начин и да го превърнем в един от най-големите гейминг франчайзи в света. Очевидно е, че ще го направим. Това е много по-добро използване на ресурсите, отколкото някои от другите проекти, по които работят някои от нашите екипи.

Правата върху "Властелинът на пръстените" и "Хобит" бяха закупени от Embracer Group през август 2022 г., а миналия месец фирмата сключи договор с Amazon Games за създаване на MMO.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

49 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page