top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Epic позволява на разработчиците да активират crossplay със Steam

През 2019 г. Epic направи онлайн услугите, разработени за Fortnite, свободно достъпни за всеки разработчик на игри, който иска да ги използва. Комплектът за разработка на софтуер включваше системи за списъци с приятели, matchmakinh, лобита, класации, проследяване на статистики и кросплатформен мултиплейър. Наскоро тя донесе cross-play игра между PC и PlayStation на Fall Guys . Сега, Epic Online Services позволява на разработчиците да активиратcross-play между Epic и Steam.

 
Epic Games Crossplay
 

Видео придружава новините, показващо двама приятели, които се опитват да се свържат, за да могат да играят заедно игра, наречена Neon Party Squad. За съжаление, те са разделени, защото единият играе чрез Epic Games, а другият е в "PC Store".


Epic не е толкова срамежлива да назове своя конкурент в придружаващата публикация в блога. „Cross-play на Epic Online Services вече работи безпроблемно в Steam и Epic Games Store. Позволявайки на играчите на Steam да търсят от над половин милиард приятели, да се свързват и играят. Разработката за естествена поддръжка на повече компютърни магазини е в ход, както и macOS и поддръжка на Linux за настолни компютри, като поддръжката за cross-play игра на конзолни и мобилни платформи идва по-късно."Разработчиците, които използват набора от инструменти на Epic Online Services, могат да избират кои функции искат да добавят към играта си, включително cross-play игра. Игрите, които го използват, ще имат наслагване, обединяващо списъци с приятели от всички магазини, чрез които играчите могат да търсят приятели и да се присъединят към игри. „Само с няколко щраквания, играчите на Steam могат да скочат в игра, докато акаунт в Epic Games се създава под капака за техния Steam акаунт“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

68 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page