top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

ЕС ще отхвърли сделката на Microsoft с Activision Blizzard

Microsoft вероятно ще получи антитръстовото предупреждение от ЕС за офертата си от $69 милиарда за Activision Blizzard, което може да представлява друго предизвикателство за завършване на предварително обявената сделка.

 
Microsoft
 

Ройтерс съобщи, че Европейската комисия се готви да изпрати обвинителен лист, известен като изложение на възраженията, очертавайки своите опасения относно сделката до Microsoft през следващите седмици. антитръстовият надзорен орган определи краен срок, 11 април, за решението си по сделката. Microsoft заявиха, че продължават да работят с Европейската комисия, за да отговорят на всички опасения на пазара и че целта им е да предоставят повече игри на повече хора.


Регулаторите на САЩ и Обединеното кралство също изразиха опасения, като Федералната търговска комисия на САЩ се обърна към съда, за да блокира сделката. Microsoft се сблъсква със съпротивата на регулаторите и конкурентите относно придобиването, което най-голямата сделка в игралната индустрия.


Федералната търговска комисия на САЩ планира да блокира сделката законно, докато Службата за конкуренция и пазари на Обединеното кралство също изрази скептицизъм. Съобщава се, че Google и Nvidia са изразили опасения пред FTC относно потенциала на сливането да смаже конкуренцията. Nvidia подчерта необходимостта от отворен и равен достъп до игрите на Activision Blizzard, докато според съобщенията Google е загрижена за засиленото присъствие на Microsoft на пазара за мобилни игри.


Microsoft се опита да отговори на тези опасения, като подчерта ангажимента си за създаване на най-добрите работни места в технологичния сектор и приемането на синдикатите в реклама на Washington Post. Компанията също така се отказа от твърдението си, че структурата на FTC нарушава конституцията на Съединените щати.


Точно преди година Microsoft разкри планове за придобиване на Activision Blizzard за $95,00 на акция в транзакция с изцяло парични средства, оценена на $68,7 милиарда, включително нетните пари на Activision Blizzard. Придобиването ще направи Microsoft третата най-голяма компания за игри в света по приходи след Tencent и Sony. Покупката включва емблематични франчайзи от студията Activision, Blizzard и King, като "Warcraft", "Diablo", "Overwatch", "Call of Duty" и "Candy Crush", в допълнение към глобалните eSports дейности чрез Major League Gaming . Activision Blizzard има студия по целия свят с близо 10 000 служители.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

20 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page