top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

ФИФА реагира на новата EA Sports FC

Официално е, FIFA 23 ще бъде последната футболна игра на EA Sports под това име. След това спортното подразделение на Electronic Arts ще пусне футболнo заглавие, което ще пристигне през 2023 г. под името EA Sports FC. Компанията за видеоигри не беше единствената, която направи изявление през последните няколко часа, тъй като FIFA, официалната организация, с която имаше ексклузивно споразумение за футболни игри, също говори за това.

 
EA sports FIFA
 

И го направи в официално изявление, в което хвърля известна сянка върху разработчика/издателя. Президентът на ФИФА Gianni Infantino коментира:


Мога да ви уверя, че единствената автентична, истинска игра, която носи името FIFA, ще бъде най-добрата, достъпна за геймърите и футболните фенове. Името FIFA е единственото глобално, оригинално заглавие. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 и FIFA 26 и така нататък - константата е името на FIFA и то ще остане завинаги и ще остане НАЙ-ДОБРОТО.

Организацията, която според съобщенията се е разделила с EA заради финансови разногласия и лицензиране, добавя, че новият модел, който ще следва, ще бъде неизключителен и че се приближава до редица развойни, инвестиционни и издателски компании да пуснат футболена игра с висок калибър през 2024 г. Преди това, по-късно тази година, те обещаха няколко интерактивни преживявания и игри, свързани със спортното събитие на годината, Световната купа в Катар 2022.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

806 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page