top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Вижте всичко, което беше показано на специалният State of Play за Final Fantasy 16

Състоя се PlayStation State of Play, който бе посветен изцяло на Final Fantasy 16. Вече знаем, че играта ще бъде пусната на PlayStation 5 на 22 юни 2023 г., така че тази презентация беше посветена на това да научим повече за света на играта, зрелищните битки, Eikon, базовия лагер и др.

 
Final Fantasy 16
 

Време е да ви разкажем за всички интересни новини от State of Play и се надяваме да ви дадем още повече причини да се вълнувате от Final Fantasy 16.


Епичните битки


State of Play ни даде още един поглед към битките във Final Fantasy 16, включително и впечатляващите стражения между Eikon-и, които някои може би познават от предишни игри като Ifrit, Shiva, Ramuh, Titan, Bahamut, Phoenix, Garuda.


Тези епични сблъсъци с Eikon-и променят значително начина на водене на битките и могат да бъдат от "3D скролинг шутър" до "мач по борба в тежка категория". Мащабът им не прилича на нищо, което сме виждали досега в игра от поредицата Final Fantasy, а някои от по-големите Eikon-и като Titan Lost карат други като Ifrit да изглеждат като малки екшън фигурки.

Самите сбъсъци със сигурност ще бъдат един от най-значимите елементи във Final Fantasy 16, но Eikon-ите играят огромна роля и извън тях. Например много от уменията, които Clive отключва, ще бъдат спечелени чрез тези Eikon-и. Ще можете да отключвате и подобрявате умения чрез точки.


Говорейки за Clive , ще можем да играем само като него. Ще има спътници, които ще се присъединят към нас по пътя, но те ще бъдат контролирани изцяло от изкуствен интелект. Въпреки това през по-голямата част от играта Clive ще има до себе си Торгал, който се оказва най- доброто куче, което един герой би могъл да иска, и ще може да му дава команди и, може би най-важното, да му дава лакомства.


Final Fantasy 16 има предмети, които могат да бъдат оборудвани, за да направят играта по-достъпна за всеки, който иска да я изпробва. Пръстените като Ring of Timely Focus и Ring of Timely Strikes, ще предлагат помощни средства в битките. Споменатите тук ще забавят времето, когато ви атакуват, за да можете да се съсредоточите върху изпълнението на комбо атака с натискането само на един бутон.


Лагерът на Clive е пълен с най-различни герои


Във Final Fantasy 16 играчите ще пътуват из царството Валистея и ще посетят невероятни и разнообразни места, но всички пътища в крайна сметка ще водят обратно към скривалището на Clive. То базов лагер, който ще позволи на Clive да се подготви за предстоящите предизвикателства по много различни начини.


Наред със стандартните магазини, които ще ви позволят да купувате оръжия, брони и консумативи, ще има и ковачница, която ще ви позволи да подобрите екипировката си. Едно от най-вълнуващите места за преследвачите на високи резултати несъмнено ще бъде Аретският камък, който на пръв поглед изглежда просто като тренировъчен режим.

Този камък ще ви пренесе във виртуална тренировъчна сцена, която е "извън времето и пространството". В този режим можете да зададете куп променливи, за да изпробвате нови битки или способности, включително с кои врагове искате да се биете, дали искате да включите регенериране и др. Ще има обаче и аркаден режим, който ще следи за високите резултати на играчите от цял свят. Този режим ще позволи на всеки да покаже какво може и, че техният Clive ще властва.


В скривалището на Clive ще можете да започнете странични мисии или да завършите други, които вече сте получили. С помощта на много удобна функция на картата можете да проверите съществуващите си странични куестове и да се отправите направо към тях. В допълнение към стандартните странични куестове ще можем да бъдем нещо като The Witcher, като вземем Mob Hunts от Moogle и продължим да отсичаме глави на чудовища срещу щедри награди.

Ако ви се стори, че сте уморени от битките и имате нужда от промяна на темпото, можете да посетите Лоресан Харпократ, за да научите повече за историята и обичаите на Валистея. Честото посещение на Харпократ ще бъде чудесно занимание за геймърите, тъй като разказите за вашите приключения ще му помогнат да завърши своите Thousand Tomes - книга, пълна с цялото знание, което е събрал в кралството. За допълнителен бонус, повишаването на нивото на Thousand Tomes се извършва чрез старомодните спрайтове и музика от поредицата.


Vivian, военният учен, е друг човек, когото си струва да посещавате често, тъй като тя е в крак със състоянието на света и неговата история. Научете повече за взаимоотношенията между героите и събитията, които са се случили във Валистея. Това изглежда като чудесен начин да обобщите приключението си, особено ако ви се налага да се откъснете за известно време от играта.


Final Fantasy 16 ще бъде пусната ексклузивно за PlayStation 5.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page