top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Fortnite може да се завърне на IOS

Fortnite на Epic Games липсва на устройствата с iOS от 2020 г. насам. Скорошна промяна в начина, по който Apple работи с App Store, може да отвори вратата за Fortnite. Новото законодателство на ЕС може да наложи промяна в начина, по който Apple управлява екосистемата на устройствата си, което може да означава, че Fortnite може да се завърне.

 
Fortnite
 

Европейският съюз ще се заеме с дигиталното управление на портала от Apple и Google през 2023 г. Това отваря нещата за потенциално връщане на Fortnite за iOS през 2023 г. Това ще принуди Apple да позволи на потребителите по-големи свободи на техните устройства, като могат да използват пазари на трети страни на устройства и позволява на играчите да инсталират различни приложения.


Apple обикновено има строг контрол върху това, което играчите могат да инсталират. Това им позволява да налагат политики като намаляване на покупките, тъй като разработчиците и издателите нямат друга опция, ако искат достъп до значителната инсталационна база за Fortnite на iOS.


Законът за цифровите пазари ще се прилага за страните от ЕС. Това ще означава, че Epic може да публикува Fortnite на iOS, без да се ангажира с официалния магазин за приложения, което им дава възможност да се качат на устройствата, без да дават на Apple своя дял. Това няма точно да сложи край на продължаващия спор между Epic и Apple, но може да позволи връщане на Fortnite на iOS.


Apple и Epic Games първоначално се сблъскаха заради конкретно правило от Apple, което намаля голямо количество покупки в приложението на тяхното устройство. Ето защо някои услуги като Twitter трябва да таксуват повече за покупки в iOS. Играчите на Android заобиколиха това ограничение, като използваха инсталация на Fortnite от трета страна, нещо специално забранено от Apple. Това доведе до премахването на Fortnite и последва дълга съдебна битка.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page