top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Франция забранява официалното използване на английски думи за видеоигри като "Streamer"

Френски правителсвени служители забраниха използването на различни английски термини, свързани с видеоигри, включително думи като streamer, pro-gamer и eSports, от своето правителство.

 
France
 

Забраната за думите идва от френското министерство на културата. Що се отнася до причината? Това е, защото секторът на игрите е изпълнен с „англицизми“, които биха могли да послужат като „пречка за разбирането“ за хора, които не са запознати с игрите. Служители на френското министерство на културата казват, че промяната е да позволи на френскоговорящото население да общува по-лесно и че то е търсило френски уебсайтове и списания за видеоигри за алтернативни френски термини.


Това далеч не е първият път, когато френските служители предупреждават, че английските термини за игри са проблем, като Guardian заявява, че „Франция редовно издава предупреждения за унижаването на езика им от другата страна на Ламанша или по-скоро от Атлантика“. Френският надзорен орган Académie Française наскоро изрази загриженост относно английските термини за игри и пусна списък с алтернативни френски термини през 2017 г. През февруари Académie Française предупреди, че „деградацията“ на френския език „не трябва да се разглежда като неизбежност".


Указът е правно обвързващ за френските държавни служители, но не ограничава използването на английските термини за обикновени френски граждани или публикации, което означава, че термините вероятно все още ще съществуват под някаква форма. Докато английските термини като streamer, pro-gamer, eSports и cloud gaming вече не могат да се използват, френските служители измислиха одобрени алтернативи, като „jeu video en nuage“ за облачни игри и „jeu video de конкуренция“ за електронни спортове .


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

53 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

コメント


bottom of page