top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

В бъдеще може да имаме нужда от по-големи охладители за SSD

Охладителите се превръщат в норма, но бъдещите SSD устройства може да изискват същата настройка за охлаждане на вентилатора като вашата графична карта.

 
SSD
 

В публикация в блог на тайванската компания за електроника Phison подчертава значението на поддържането на високоскоростно съхранение хладно и как високите температури могат да повлияят на производителността на устройството.


Според главния технически директор на Phison, Sebastien Jean, радиаторите трябва да са достатъчни, за да поддържат PCIe Gen5 SSD дисковете хладни, но казва, че в крайна сметка ще „трябва да имаме вентилатор, който също изтласква въздух точно над радиатора“. Оттогава компанията премахна коментарите на Jean от блога, но все още казва, че продължаващите поколения устройства може да изискват стабилни механизми за охлаждане.


Jean също така предполага, че Gen5 може да отбележи края на пътя за стандарта за конектор M.2 PCIe, тъй като тесните места пречат на потенциалните максимални скорости на SSD-то. Приемането на нов тип връзка може също да смекчи необходимостта както от радиатор, така и от вентилатор, тъй като ще позволи разсейване на топлината чрез проводимост на дънната платка, като същевременно повишава целостта на сигнала.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

42 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page