top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Gamescom 2022 ще се проведе като физическо събитие, за първи път от три години!

Gamescom се завръща като физическо събитие за първи път от три години, с нов фокус върху въздействието върху околната среда.

 
Gamescom 2022
 

По-рано днес, Gamescom официално обяви завръщането в Кьолн, Германия, по-късно тази година, през август. Физическото събитие ще се проведе между 24 и 28 август. Този път обаче физическото събитие на Gamescom ще бъде комбинирано с „обширна дигитална програма“, според съобщението за пресата на събитието. Няма никакви подробности какво би могло да означава това онлайн присъствие в момента, но много изглежда, че витрината на Gamescom Opening Night Live може да се завърне за трета поредна година, за да открие празненствата малко преди събитието.


Освен това, Gamescom през 2022 г. ще стартира инициативата „Gamescom goes green“. Според съобщението за пресата, целта е Gamescom да бъде неутрален за климата в дългосрочен план, чрез „намаляване и избягване на емисиите на CO2 и в краткосрочен план чрез компенсиране на въглеродните емисии“. Организацията ще компенсира изчислените си емисии чрез проект за вятърна енергия в Североизточна Бразилия.


Преди продължаващата пандемия от COVID-19 Gamescom беше най-голямото игрално събитие в Европа. Традиционно провеждащ се в Кьолн в края на август, фестивалът се похвали с десетки издатели и разработчици от цял свят. Сега, когато Gamescom се засилва отново, организацията въвежда нови мерки като изключително широки острови и ще бъде внедрена „концепция за хигиена и безопасност, която е тествана и доказана от Koelnmesse много пъти“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download37 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page