top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Google може да излекува ненаситния апетит на Chrome за RAM

Забравете ray-tracing-а във видеоигрите или копаенето на криптовалута – понякога се усеща, че просто стартирането на Chrome е една от най-трудните задачи, които можете да дадете на компютъра си.

 
Google Chrome
 

Google очевидно е наясно с репутацията на Chrome, че е лакомо прасенце за РАМ, и в Windows, macOS и ChromeOS въвежда две нови функции – Memory Saver и Energy Saver – които се надяват да поддържат браузъра ви да работи малко по-добре на по-слаби машини.


Memory Saver е режим, който можете да включвате и изключвате по желание и Google споделщ, че ще използва „40 процента по-малко памет“, като изхвърля неактивните фонови раздели от RAM-та. Google коментира, че „всички неактивни раздели ще бъдат презаредени, когато имате нужда от тях“, което може да означава загуба на състоянието на вашия раздел, но можете да включвате и изключвате тази функция, когато пожелаете.

Все още не сме виждали стабилното внедряване на тази функция, но в Canary настройката „Винаги поддържай тези сайтове активни“ ви позволява да защитите домейните от хибернация, така че има много контрол.


Другата нова функция, Energy Saver, е по-автоматична. Тя стартира, когато нивото на батерията на вашия лаптоп достигне 20 процента. Google казва: „Chrome ще пести батерия, като ограничава фоновата активност и визуалните ефекти за уебсайтове с анимации и видеоклипове.“ Можете отново да го изключите от настройките.


Двете функции ще бъдат въведени през „следващите няколко седмици глобално за Windows, macOS и ChromeOS“.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page