top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Бившия маркетингов директор на EA заяви, че са се отказали от MMO по Harry Potter

Electronic Arts се заиграваха с идеята за масова мултиплейър онлайн ролева игра, базирана на Хари Потър, но в крайна сметка я отхвърлиха, тъй като висшите служители не били сигурни дали заглавието ще има успех „по-дълъг от година или две“.

 
Harry Potter video game
 

Това идва от бившия директор на продуктовия маркетинг Kimberly Salzer, която беше попитана от Original Gamer Life дали някога е имало вълнуващ проект, върху който тя е работила, но не е бил издадени или е бил отложен. Salzer казва, че MMO е имало бета версия и е комбинация от офлайн и онлайн изживяване, при което ще получавате по пощата неща като „награди и ленти“. Въпреки че екипът беше „много уверен“ в предложението си, нещата не се получиха. „Играта беше отхвърлена поради липса на вяра в проекта. EA преминаваше през някои промени по това време и просто не се знаеше или не се вярваше достатъчно, че заглавието ще успех, по-дълъг от година или две, " каза тя.


Въпреки че Salzer не сподели кога точно се е случило това, нейният профил в LinkedIn показва, че работила в EA от 2000 до 2003 г. За да го представим в перспектива, първите два филма за Хари Потър бяха пуснати по това време, а World of Warcraft беше все още не е била излезнала. Въпреки това EA пусна няколко екшън-приключенски игри за Хари Потър през това време, за да съвпадне с театралните издания на The Philosopher’s Stone и The Chamber of Secrets.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page