top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Lego и Epic Games съвместно създават метавселена, която е безопасна за деца

Lego Group и Epic Games обявиха, че влизат в „дългосрочно партньорство“, за да се опитат да направят метавселената безопасна и забавна за децата и техните семейства. Разбира се, както при всяка употреба на думата „метавселена“, какво всъщност означава това остава неизвестно, защото изглежда, че всяка компания има свое собствено определение.

 
Lego x Epic Games
 

Epic Games казва в прессъобщение, че двете компании ще работят заедно, за да „изградят потапящо, креативно вдъхновяващо и ангажиращо дигитално изживяване за деца от всички възрасти, на което да се наслаждават заедно“. Това ще даде на „децата достъп до инструменти, които ще им дадат възможност да станат уверени създатели и да предоставят невероятни възможности за игра в безопасно и позитивно пространство“. Отново, що се отнася до това „място“, предстои да видим. Може би ще бъде нещо като Fortnite, като се има предвид, че Epic Games участва, или може би Lego се занимава със създаването на това „място“.


Децата обичат да играят в дигитални и физически светове и се движат безпроблемно между двата. Вярваме, че има огромен потенциал за тях да развият умения през целия живот като творчество, сътрудничество и общност чрез дигитални преживявания. Но ние носим отговорност да ги направим безопасни, вдъхновяващи и полезни за всички. Точно както защитихме правата на децата за безопасна физическа игра от поколения, ние се ангажираме да направим същото и за дигиталната игра.

, пише в съобщение за пресата главният изпълнителен директор на Lego Group, Niels B Christiansen.


Както е описано в прессъобщението, метавселената на Lego и Epic Games звучи като виртуален 3D свят, където хората „се срещат, играят, работят, учат и взаимодействат“. Партньорството между двамата има за цел „да гарантира, че тази следваща итерация е проектирана от самото начало с мисъл за благополучието на децата“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

61 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commenti


bottom of page