top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Marvel's Spider-Man е можело да бъде ексклузивна игра за Xbox

Игрите на Sony - Marvel's Spider-Man - очевидно играят много важна роля в портфолиото на PlayStation, събирайки милиони продажби. Но какво ще стане, ако играта беше еклузивна за Microsoft?

 
Marvel's Spider-Man
 

Ръководителят на Marvel Games, Jay Ong, разкри как това е могло да се случи, тъй като компанията се е обърнала едновременно към Sony и Microsoft, като последната ги е отказала.


Ong прави коментарите в The Ultimate History of Video Games, том 2 от Steven L. Kent, разкривайки как и двете компании са се обърнали, след като Marvel съкрати есклузивната си сделка за Spider-Man с Activision. Ong казал на Activision, че Marvel ще „намери по-добър дом“ за заглавието си, на което те отговори: „Успех с намирането на вашият еднорог“.


След това Marvel проведоли разговори с Microsoft и Sony, като първият отхвърлил офертата, защото според съобщенията искали да се съсредоточи върху собствените си заглавия, вместо да използват външен лиценз. В случая със Sony обаче главният представител на Marvel Games се съгласил с бившите изпълнителни директори на Sony Adam Boyes и John Drake през август 2014 г. Ong казал на Sony: „Имаме мечта, че това е възможно, че можем да победим Аркъм и имайте поне една игра и може би няколко игри, които биха могли да стимулират преминаването към вашата платформа."


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

55 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

תגובות


bottom of page