top of page

Epic получава подкрепа от Microsoft

Epic Games има някои важни съюзници в стремежа си да отмени съдебно решение, което освободи Apple от нарушаване на antitrust законите. Патентите на CNET и FOSS съобщават, че Microsoft, Electronic Frontier Foundation и главните прокурори на 35 щата са подали документи в подкрепа за случая на Epic в апелативния съд на САЩ за Девети окръг. Щатите твърдят, че окръжният съд погрешно твърди, че първият раздел от закона на Шърман не се прилага за едностранни договори като условията, определени от Apple. Според документа, съдът също така не прецени правилно щетите от твърденото антиконкурентно поведение на Apple спрямо ползите.

 
Apple VS Epic
 

Междувременно Microsoft отбеляза, че все още има причина да се тревожи за "изключителната "gatekeeper" сила" на Apple, въпреки нейния размер, позовавайки се на собствения си интерес да поддържа конкуренция и иновации. Това включва предполагаемо антиконкурентно поведение извън правилата, засягащи Epic. Смята се, че ефективната забрана на Apple за услугите на cloud игри в App Store вреди на Xbox Game Pass Ultimate. Microsoft също оспори мнението на окръжния съд, че изискването за плащане в приложението на Apple не е антиконкурентно усилие за обвързване на продуктите заедно.

Междувременно EFF повтори опасенията на щатите относно претеглянето на вредните ефекти, като същевременно предложи паралели с интерпретацията на Microsoft за обвързването. Фондацията каза също, че окръжният съд е допуснал грешки, когато е предположил, че клиентите са били напълно запознати с политиките на Apple, когато са се присъединили към платформата на компанията.


Apple останаха уверени в шансовете си. В изявление пред CNET компанията заяви, че е "оптимистична" и решението на окръжния съд ще бъде потвърдено и поддържат мнението си, че предоставя "сигурен и доверен" App Store, предлагащ "страхотна възможност" за създателите. Epic отказа коментар.


Неща като тези няма да гарантират успех на Epic. Апелативният съд не е длъжен да ги разглежда. Това обаче е силна демонстрация на подкрепа и няма да е изненадващо, ако Microsoft, EFF и щатите повлияят на решението. Ако Epic спечели и не се изправи пред допълнителни предизвикателства, може да се наложи на Apple допълнително да реформира App Store.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download
21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page