top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Minecraft стана първата игра с над 1 трилион гледания в YouTube

Minecraft, вероятно няма да ви учуди, е изключително популярна. Продадени са над 238 милиона копия от пускането й през 2009 г., което я прави най-продаваната игра на всички времена, тя има над 140 милиона активни потребители месечно и беше достатъчно примамлива за Microsoft да похарчи смайващите $2,5 милиарда щатски долара за придобиване на разработчика Mojang, през 2014 г. Ето още една огромна цифра за книгите с рекорди: това е, официално, първата игра, която надхвърля един трилион гледания в YouTube.

 
Minecraft 1 Trillion Views Milestone
 

За да отпразнува огромното постижение, YouTube пусна нов уебсайт, възхваляващ създателите и видеоклиповете, които помогнаха на Minecraft да достигне 1 000 000 000 000 гледания през последното десетилетие - цифра, която като се постави в сравнение с времето, възлиза на над 30 000 години, ако всяко преглеждане се равнява само на една секунда реално време.


Това е зашеметяващ рекорд за историята на Minecraft. YouTube, хвърля светлина върху видеоклиповете, които са оказали най-голямо влияние върху живота на играта. „Nizzotch's Minecraft rollercoaster“ на Minecraft, например, беше най-популярното видео през 2010 г.—възпроизведе 4,03 милиона гледания през същата година, което го поставя далеч, далеч пред най-близкия си съперник – но този брой е положително по-нисък от тези, които се виждат днес, където най-популярните видеоклипове на Minecraft редовно надхвърлят 100 милиона гледания.

YouTube също така споделя някои интересни факти за многото създатели, фокусирали се върху Minecraft, на своята платформа. Като например, че играта на Mojang е била особено приветлива за жените създатели—включително Aphmau, която започна да качва видеоклипове през 2012 г. и сега е натрупала над 11 милиона абонати с нейната епизодична ролева игра с разказване на истории, генерираща най-много гледания (общо 3,17 милиарда) от всички създатели на Minecraft.


На страница, пълна с невероятно големи числа, обаче, може би най-впечатляващата подробност е, че доста повече от десетилетие от живота, на играта, популярността й не се увеличава бавно, а бързо. „Вярвате или не“, казва YouTube, „всичката тази енергия и продукция изглежда набира скорост. Както показват нашите данни, отне около осем години на тази общност да генерира 500 милиарда гледания, но само още две за да удвои това и да достигне един трилион. Какви бъдещи висоти ще достигне можем само да гадаем, но както и с това постижение за историята на платформата, ще бъде забавно да го гледаме как се развива."


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.90 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page