top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Новата актуализация на фърмуера за PS3 и PS Vita деактивира създаването на PSN акаунти

Sony пусна новa актуализация на фърмуера за PS3 и PS Vita, които по същество допълнително намаляват услугите, налични в системите. Според официалните бележки за корекция, влизането в PSN от PS3 и PS Vita вече ще изисква двуфакторно удостоверяване за подобрена сигурност и потребителите вече няма да могат да създават нови PSN акаунти на нито една от двете системи.

 
ps vita playstation 3
 

Още през март Sony деактивира възможността за подновяване на абонаменти от PS3 и PS Vita. Последва актуализацията от миналия октомври, която деактивира възможността за използване на Paypal и кредитни/дебитни карти в PS Store и за двете системи. Преди година Sony беше принудена да отмени решението си да затвори изцяло магазините на PS3 и PS Vita, като призна, че решението си е малко преждевременно. Въпреки това, никаква реакция не може да спаси легендарното PSP.


„Ясно е, че взехме грешно решение“, каза изпълнителният директор на SIE Джим Райън след реакцията миналата година. „Така че днес се радвам да кажа, че ще поддържаме PlayStation Store работещ за устройства PS3 и PS Vita.“ След това изпълнителният директор обясни, че Sony трябва да обмисли инвестирането на ресурси в своите по-нови системи, вместо да поддържа по-старите системи живи. И двете любими конзоли умират бавно и подозираме, че след пускането на новия PS Plus, няма да мине много време, преди Sony да изключи и магазините за PS3 и PS Vita.


Бележките за корекцията за днешните актуализации (PS3 версия 4.89 и PS Vita версия 3.74) са както следва:

  • Влизането в PlayStation Network вече изисква парола на устройството за подобрена защита на акаунта.

  • Създаването на акаунт за PlayStation Network и някои функции за управление на акаунти вече не са налични на конзолата. Използвайте вашия компютър или мобилен браузър, за да използвате функции за управление на акаунти с подобрена производителност, скорост и безопасност.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

163 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page