top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Новото MMO на Tencent прилича ужасно много на World of Warcraft

Китайският гигант Tencent наскоро представи своята нова MMORPG Tarisland и не след дълго феновете забелязаха, че има повече от мимолетна прилика с World of Warcraft на Blizzard.

 
Tarisland
 

Подобно на WoW, Tarisland изглежда като фентъзи MMO с по-анимационен стил на изкуството. Има паладини, магове, дракони, елфи с афинитет към лилавия цвят, който живеят в гигантско дърво и много други. Това, разбира се, няма да е достатъчно, за да оправдае етикета за клонинг, но по-внимателно вглеждане разкрива, че много от героите и средите на играта изглежда са заимствани щедро от WoW. Дизайнът на елементите на играта, драконите, дирижаблите и дори някои от класовете и расите, които могат да се играят в играта изглежда са силно вдъхновени от характерния стил на Blizzard.

Трейлърът на играта дори включва дракон, който изглежда невероятно подобен на Deathwing от WoW, кацащ на върха на крепостните стени на град, в сцена, която изключително много напомня на WoW: Cataclysm. Tarisland също включва dragonriding, голямата нова WoW функция, която дебютира като част от разширението Dragonflight.


Това накара много създатели на съдържание и фенове на WoW в reddit да упрекнат Tencent за липсата на оригиналност. Стриймърът MrGM публикува анонса на играта в Twitter, заявявайки, че „тази нова игра от Tencent изглежда изключително позната“. Този tweet дори предизвика коментар от Chris Metzen, един от бащите на WoW, който наскоро обяви, че ще се присъедини отново към екипа за разработка на WoW като творчески съветник.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page