top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Броят на по-възрастните геймъри бързо нараства

Въпреки че видеоигрите съществуват от известно време, някои все още ги свързват само с детски забавления. Нови данни от NPD обаче показват, че броят на геймърите на средна възраст се е увеличил бързо през последните години.

 
Old gamers
 

Данните показват броя на играчите на видеоигри в САЩ на възраст над 45 години, които са играли игри през 2018, 2020 и 2022 г. - числата са съответно 64,9 милиона, 82,9 милиона и 87,0 милиона. Този скок от 2018 до 2020 е около 28% увеличение, докато разликата от 2020 до 2022 е приблизително 5% увеличение.


Вече знаем, че пандемията предизвика голям прилив на интерес към видеоигрите, особено в ранните месеци на 2020 г. Това дори доведе до продажби на някои игри много повече от очакваното, като Animal Crossing: New Horizons. Въпреки това, облекчаването на пандемичните ограничения доведе до леко забавяне на разходите за видеоигри, хубаво е да се види, че броят на по-възрастните геймъри продължава да расте.


В известен смисъл това увеличение не би трябвало да е толкова изненадващо, тъй като геймърите, израснали по време на бума на NES , стават на по 45 години. Тъй като първите поколения конзолни геймъри продължават да остаряват, тези числа вероятно ще продължат да се увеличават още повече.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page