top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Nvidia оттегля плановете си да закупи ARM

NVIDIA се отказа от плановете си за закупуване на ARM, които лицензират технологията за чип, използвана в повечето смартфони, обявиха NVIDIA и Softbank. Сделката се провали в понеделник, година и половина след като NVIDIA разкри, че купува бизнеса с чипове, собственост на Softbank, срещу пари в брой и акции, тогава на стойност 40 милиарда долара. Въз основа на текущите цени на акциите на NVIDIA, сделката щеше да струва над 60 милиарда долара.

 
Nvidia Arm
 

ARM има светло бъдеще и ние ще продължим да ги подкрепяме като горд лицензополучател за десетилетия напред. Въпреки че няма да бъдем една компания, ние ще си партнираме. Очакваме ARM да бъде най-важната архитектура на процесора през следващото десетилетие.

каза главният изпълнителен директор на NVIDIA Jensen Huang.


Планираното придобиване беше посрещнато с опозиция от самото начало. Клиентите на ARM Qualcomm и Microsoft възразиха срещу сделката, като повдигнаха опасения, че NVIDIA може да попречи на ARM да лицензира своите дизайни на чипове. Придобиването, което би било най-голямото в сектора на чиповете, също беше разгледано от регулаторните органи. Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство го разследва два пъти за въздействието му върху цените и качеството на продуктите, както и за последиците му върху националната сигурност.


В САЩ Федералната търговска комисия заведе дело, за да блокира покупката поради опасения, че ще задуши конкуренцията. Предишни доклади казват, че NVIDIA се готви да се оттегли от сделката от началото на януари, тъй като е постигнала малък напредък в убеждаването на регулаторите да одобрят покупката.


NVIDIA многократно е казвала на властите, че ще запази бизнес модела на ARM и дори е предложила да създаде отделно лице за лицензиране за своите дизайни на чипове. Те също така казаха, че ще лицензират всеки лиценз на ARM, който се разработи, за всички компании без дискриминация. „Няма доказателства, че NVIDIA и ARM биха имали или способността, или стимула да навредят на конкуренцията“, казаха адвокатите в отговор на делото на FTC.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page