top of page

Новите NVMe M.2 SSD-та на Micron могат да достигат 2TB във форм-фактор 2230

По-рано тази седмица, Micron пусна 2TB M.2 2230 SSD, което може да е идеалният ъпгрейд за всеки, който се интересува от по-добър Steam Deck.

 
SSD
 

Разкритието дойде по време на обявяването на новото SSD 2400 на Micron. То използва това, което компанията се хвали, че е „първият 176-слоен QLC NAND в индустрията“. Можете също да намерите този нов Micron NAND в устройствата на Crucial. Micron твърдят, че могат да направят SSD-тата по-малки и с по-голяма производителност. Тези от новата серия 2400 SSD имат няколко конфигурируеми опции при закупуване. Те включват капацитет от 512 GB до 2 TB, както и опции за оразмеряване, които включват M.2 2042, 2280 и разбира се 2230.

Това е първият път, в който виждаме PCIe 4.0 SSD във форм-фактор 2230 с толкова голям капацитет, който е огромен за преносими конзоли. Те също така изглеждат доста добри, когато става въпрос за консумация на енергия. Поддържат устройството с най-висок капацитет в режин на готовност. С 50% по-малко от предишното поколение, идвайки под 150 mW, което отговаря на високите цели на Intel Project Athena.


Другият впечатляващ фактор с тези нови малки SSD-та е приятната бърза скорост на последователно четене до 4500MB/s. Micron казват, че новата технология позволява 24% по-ниска латентност при четене и може да предложи до 23% по-бързо време за четене, в зависимост от задачата. Записването не е толкова голямо, вариращо от 1800 до 4000 MB/s в зависимост от хранилището. Като се има предвид, че това изглежда като решение за игри, приоритизирането на времето за четене е умна идея. Повечето геймъри не са много притеснени, че отнема малко повече време за инсталиране, за да получат хубави бързи скорости при зареждане на игрите.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download
11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page