top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Ще трябва да въведете телефонния си номер, за да играете Overwatch 2!

Blizzard обяви новата си инициатива Defense Matrix за Overwatch 2, която разкри, че съвсем новите играчи във франчайза ще трябва да преминат през 100 мача, за да отключат оригиналния списък от герои.

 
Overwatch 2
 

Част от новата инициатива е усилие за ограничаване на токсичните играчи и измамниците и това усилие Blizzard го правят по начини, които изобщо не се харесват на геймърите. Overwatch 2 ще изисква от играчите да предоставят телефонен номер и да дадат съгласието си гласовият чат потенциално да бъде записан.


От 4 октомври 2022 г. всички играчи на всички платформи, включително конзоли, трябва да имат телефонен номер, прикачен към своя акаунт в battle.net, за да стартират Overwatch 2.

Също така си струва да се отбележи, че един номер може да се използва само на един акаунт, така че не можете да използвате един и същ номер в няколко акаунта. Това ново правило важи дори за ветераните от Overwatch, които също ще трябва да въведат свои собствен номер, ако искат да продължат да играят този франчайз, който са играли от години.


Когато става въпрос за запис на гласов чат, Blizzard казва, че това, което нарича „аудио транскрипция“, се използва, за да „ни позволи да съберем временен запис на гласов чат на докладван играч и автоматично да го транскрибираме чрез програми за говор към текст“. След като записът бъде успешно транскрибиран, според Blizzard, той трябва да бъде изтрит малко след това, за да не се записват гласовете на потребителите.

Не изглежда твърде различно от това, което Sony разкри, че ще прави с PS5 чата, когато конзолата току-що бе пусканата. Голямата пречка за играчите обаче изглежда е изискването за телефонен номер, което става още по-разочароващо сега, когато се появяват доклади, че цялата система дори не работи правилно.


Премиерата на Overwatch 2 е на хоризонта. Това, което трябваше да бъде едно от най-очакваните издания за феновете на шутъра през последното десетилетие, се превърна в много по-малко, тъй като много фенове очакват деня на стартиране с притеснение, а не с вълнение.


Ще бъде интересно да наблюдаваме как се представя през следващите месеци и дали Blizzard може да върне франчайза си към живот.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


70 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Kommentare


bottom of page