top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

PS Vita става на 10 години

Ах, PlayStation Vita. Красиво портативно гейминг устройство с огромен потенциал беше наследникът на Sony след PSP-то—и все още е. Макар повечето от нас да не се сдобиха с такъв до февруари 2012 г., първоначално PS Vita беше пуснат в Япония на 17 декември 2011 г.—преди цели 10 години. Времето лети, нали?

 
Playstation Vita Birthday
 

Всички бихме могли да седим тук и да се замислим върху недостатъците на системата, но днес е рожденият ѝ ден. Vita-та има нужда от парче торта и добро забавление, нали? Всички ние сме големи фенове на портативните игрални конзоли, разбира се, все още ги включваме от време на време, за да играем нещо в движение. Безброй заглавия и функции означаваха, че видяхме излизането на страхотени и много интересни игри като: Gravity Rush, Tearaway, Uncharted: Golden Abyss и Killzone: Mercenary наистина преминаха границата на това, което преносимите устройства можеха да правят по това време.


За мнозина, PS Vitа се превърна в несравнимо място за играeнe на indie заглавия като Hotline Miami, Rogue Legacy и Papers, Please. Очевидно вече няма този успех и интерес, но за известно време това беше най-популярната платформа за indie игри, и имаме много приятни спомени от изиграни игри на този великолепен OLED екран.

Playstaiton Vita

Kолко напреднала за времето си бе PS Vitа заради гореспоменатият OLED. Изживяване с мащаб на домашна конзола при преносима, джобна игра, социални апликации—това наистина беше изпреварило времето си. Десетилетие по-късно тя все не е толкова далеч от новото поколение—с изключение на процесорната мощност.


Както и да е, нека вдигнем Наздраве за Playstation Vita! Честит 10-ти рожден ден на този малък компютър със сензорен екран на гърба. Какви са най-добрите ви спомени с Vita? Имате ли любими игри или ценни платинени трофей? Разкажете ни с носталгия в коментарите!


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


57 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

1 Comment


528E39
528E39
Dec 17, 2021

Жалко, че не изкараха адекватен наследник на Витичката, разцъквам си я моята като ходя на почивчици


Like
bottom of page