top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Слух: Sony и NCSoft работят по Horizon MMO

Според MTN, франчайзът Horizon, който включва Horizon: Zero Dawn и Horizon: Forbidden West, се насочва към онлайн средите с MMO от създателите на Guild Wars и Guild Wars 2.

 
Horizon Forbidden West
 

Твърди се, че NCSoft в момента набира персонал за проекта, който е посочен като „Проект H“ в обявите за работа на компанията. Въпреки това, NCSoft отказа да потвърди съществуването на играта, заявявайки: „Трудно е да се потвърди информация за непубликувани проекти, които в момента са в процес на разработка.“


Horizon Zero Dawn стартира през 2017 г. и разказва историята на Aloy – млада жена, намираща се в пост-апокалиптичен, племенен свят, който е превзет от роботизирани същества. Играта беше посрещната с одобрение от критиците. Zero Dawn беше последвана от Horizon Forbidden West, която беше пуснат на PS5 по-рано тази година.


Според VGC, разработчикът Guerrilla Games отдавна е планирал да разработи мултиплейър игра във франчайза Horizon, като са първоначално са планирали кооперативен режим за първата игра. Тази функция обаче е била премахната, за да позволи на екипа да се съсредоточи върху „други области“.

Съобщава се, че Sony е имала желание да включи co-op режим в Forbidden West, но Guerrilla Games го е отменила в полза на включването на мултиплейър режим в бъдещ проект – продължение или онлайн спин-оф.


Въпреки това, този тласък към MMO жанра идва, след като Sony обяви по-рано тази година, че планира да пусне 10 live service игри до 31 март 2026 г. чрез партньорството си с Bungie. „Чрез тясно сътрудничество между Bungie и PlayStation Studios, ние се стремим да стартираме повече от 10 live service игри до фискалната година, приключваща на 31 март 2026 г.“


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

28 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commenti


bottom of page