top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Контрабандист скрил над 200 процесора Alder Lake във фалшив силиконов корем

Докато някои изнасят наркотици и екзотични животни, една жена в Китай се съгласи да бъде муле за преработватели. Според доклад на Mydrivers, китайските митнически власти са задържали жена, която се е опитала да пронесе контрабандно 202 процесора Intel и девет iPhone-на, завързани в протезния й корем.

 
Intel Iphone
 

Случката се случи на пристанището Gongbei в Джухай, където предполагаема бременна жена се опита да се върне в континентален Китай от Макао. Извършителката твърди, че е бременна в петия месец обаче коремът й беше огромен за предполагаемото време на бременност и тя ходеше без усилие, което предизвика много подозрения. След внимателна проверка митничарите открили, че тя е използвала тиксо, за да фиксира и скрие контрабандни стоки под фалшивия силиконов корем. И в двата случая не би й се разминало, тъй като е малко вероятно да успее да премине през анализа на рентгенови изображения или металотърсач.


Властите конфискуваха 202 процесора Intel и съдейки по снимката са 12-то поколение Alder Lake на Intel, които все още са сред най-добрите процесори за игри. Плячката включва и девет iPhone-на. Не за първи път виждаме съобщения за китайски контрабандисти на хардуер. През март мъж се опита да мине през митницата със 160 процесора Intel, залепени с тиксо върху тялото му. Миналата година китайските митници разбиха рибарска лодка, опитваща се да прокара 300 графични карти в континентален Китай.


Забавно е, че почти всеки доклад от последните няколко години включва престъпници, опитващи се да пронесат контрабандно процесори на Intel. Не можем да си спомним последния път, когато сме чували за инцидент, при който някой е пронесъл контрабандно AMD чипове. Но предвид пазарния дял на клиентите на Intel и най-новите продукти, не можете да отречете, че процесорът на Intel е по-привлекателният артикул.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page