top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Sony обяви нов контролер за по-добра достъпност - Project Leonardo

По време на пресконференцията на Sony CES 2023, председателят на Sony Interactive Entertainment Джим Райън обяви Project Leonardo, нов контролер за достъпност за PlayStation 5.

 
Project Leonardo
 

Project Leonardo разполага с кръгла основа и комплект от сменяеми бутони и джойстици, които могат да бъдат напълно персонализирани според специфичните нужди на играча. Той е разработен „с ключов принос от експерти по достъпност, членове на общността и разработчици на игри“. Sony пусна видео, в което се говори повече за проекта.

Блогът на PlayStation също така заявява, че PS5 ще позволи на тези, които използват контролера Project Leonardo, да персонализират напълно контролите в целия софтуер, включително картографиране на множество бутони към една и съща област. Множество контролери Leonardo могат да бъдат сдвоени – както и контролерите DualSense – за да се използват като един контролер.


Тъй като играчите могат да персонализират Project Leonardo според нуждите си, няма един „правилен“ форм фактор. Развълнуван съм, че дизайнът ще бъде завършен чрез сътрудничество с играчи, вместо да ги представя с един форм фактор.

, казва дизайнерът на Sony So Morimoto в публикацията в блога.

В блога не беше спомената официална информация, включително цена или дата на пускане, освен че контролерът все още е „в процес на разработка“.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

49 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page