top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Take-Two спира продажбите в Русия и Беларус

Списъкът на компаниите за игри, които вече не обслужват руския пазар, продължава да се разширява, тъй като Take-Two Interactive спира цялата си дейност там. Издателят на Grand Theft Auto също предприе подобни стъпки в Беларус, като не само спря всички продажби на своите игри, но дори предотврати инсталирането им.

 
Take-Two
 

С загриженост и тъга наблюдавахме как се развиват събитията в Украйна. След задълбочено обмисляне, миналата седмица решихме да спрем новите продажби, инсталации и маркетингова поддръжка в Русия и Беларус.

, каза вицепрезидентът по корпоративни комуникации и обществени въпроси на издателството Alan Lewis.


От досегашните изтегляния от Русия това е може би най-значимото. Според данните на Newzoo, GTA 5 е третата най-популярна игра в страната, базирана на месечни активни потребители. Победена е само от Counter-Strike: Global Offensive и Dota 2.


Почти сигурно е, че голяма част от тази дейност се задвижва от GTA Online, която от своя страна води голяма част от приходите на Take-Two през последните осем години.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page