top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Valorant се отправя към Япония за Masters 2023

VALORANT Masters 2023 ще се проведе в Токио, столицата на Япония.

 
Masters Tokyo Valorant
 

Във видео, показващо растежа на сцената на електронните спортове в страната на изгряващото слънце, Riot обяви, че е време японските електронни спортове да преминат към „следващия етап“ и ще направят това, като домакинстват през юни на второто международно събитие за VCT 2023 .


От Master stage 2 от 2021 г. в Рейкявик до VCT Champions в Истанбул миналия септември, японските отбори и играчи се изкачиха в ранга на международните състезания на VALORANT. Аудиторията също отбеляза увеличение на броя, като най-високият пик, регистриран от официалния стрийминг канал VALORANT в Twitch, наброява 62 хиляди зрители през 2021 г. в сравнение с пика през 2022 г., достигащ почти 120 хиляди, според статистиката на streamcharts. Като цяло, Riot описва японската общност на VALORANT като нараснала със „скокове и граници“ през последните 12 месеца.

В допълнение към значителните постижения, постигнати от общността на VALORANT в страната, Riot също показаха интерес да представят събития на VALORANT в различни нации, обхващащи всички континенти. Това ще даде възможност и ще подхранва еднакво общностите на играта по целия свят, поддържайки любопитството къде ще се проведе следващият етап на VCT 2023.

Valorant Roadmap Esports

Преди обаче да стигнат до Япония, отборите на VALORANT ще се състезават в стартовия турнир в Бразилия, който Riot определи като техния „най-голям международен турнир в историята на VCT“ досега. Стартовият турнир ще продължи три седмици и ще остави място за регионалните лиги едва в началото на март. Според плановете за 2023 г. международното състезание ще бъде подновено през юни с Masters Токио и ще включва първите три отбора от регионалните лиги за общо девет отбора, които се борят за титлата. Победителят от VCT Masters ще се класира директно за финалния и най-важен турнир за годината: VCT Champions.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

29 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page