top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Valve официално обяви Counter-Strike 2

Valve обяви официално Counter-Strike 2, следващата стъпка във франчайза на играта, с поредица от видеоклипове в канала си в Youtube, в които се описват някои от промените, които ще настъпят в играта през лятото на 2023 г.

 
Counter-Strike 2
 

Някои от обявените промени бяха показани в три кратки видеоклипа, разкриващи актуализации, които ще повлияят на картите, скоросттa и преработка на начина, по който функционират димките.


Counter-Strike 2 - разработена на енджина Source 2 - ще бъде безплатен ъпгрейд на CS:GO, както разкрива базираната в Сиатъл компания в публикация в блога. Ограниченият тест ще позволи на няколко избрани играчи да експериментират с новата версия "въз основа на редица фактори, които екипът по разработката на Counter-Strike 2 счита за важни.


В първото видео се обяснява как разработчиците са преработили димните гранати в новия енджин на Counter-Strike. Новата система води до това, че димните гранати действат като обемен 3D обект в играта, което означава, че всеки играч ще вижда един и същ дим, независимо от позицията си. Димът също така ще се влияе от околната среда, като запълва пространствата по естествен начин и реагира на различно осветление, а също така ще променя формата си под въздействието на куршуми или гранати.

Тик рейтове също са значително променени, тъй като вече не се измерват статично. Преди това играта се актуализираше с 64 или 128 в секунда. Макар че това обикновено беше безпроблемно, статичният начин на изчисляване на тиковете можеше да доведе до прекъсване на връзката между входните данни на играча и последващото действие, регистрирано от сървъра.


Този проблем ще бъде решен с пускането на актуализациите "sub-tick", които ще позволят на сървъра незабавно да регистрира движенията и стрелбата, като Valve стигна дотам да каже, че "скоростта на тика вече няма значение" по отношение на тези действия и че сървърът ще изчисли точното ви действие.

Картите и светът са значително преработени, като Valve ще пусне актуализации на картите на три нива. Подходът "Touchstone" запазва по-голямата част от структурата и визуалния дизайн на старите карти, като във видеото са показани като примери Dust2, Train и Mirage. На тези карти са направени актуализации на осветлението и елементите.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

83 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page