top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Xbox, Nintendo и Sony няма да бъдат част от E3 2023

Първото физическо събитие на E3 от четири години насам трябваше да бъде триумфално завръщане на търговското изложение – възможност да се възвърне част от вълнението на минали конвенции, които исторически са били големи демонстрационни събития за индустрията на игрите.

 
E3 2023
 

Изглежда обаче, че когато E3 2023 се появи в Конгресния център на Лос Анджелис през юни, няма да има три от най-важните си компании. Xbox, Sony и Nintendo няма да бъдат част от E3 2023 или да присъстват на изложението на конгресния център в Лос Анджелис. Тази информация идва на фона на съобщението на Xbox, че ще се завърне в Лос Анджелис за годишната си лятна демонстраия, като същевременно отказа да потвърди дали ще бъде част от самото шоу.


E3 за мен един от основополагащите моменти в игрите. Обичам ходя в Ел Ей, да видя хиляди хора, да видя страхотни нови неща... да се срещна с хора от индустрията и феновете. Определено искам това да продължи. Xbox е в борда на ESA и мисля, че успешната и здрава ESA е от решаващо значение за това, което се опитваме да направим. Така че ние поставяме нашата демонстрация, както винаги сме правили, във време, където се надяваме, че е удобно за пресата и дори потребителите, които отиват на E3 събитието, и това е, което се опитваме да направим сега. Ще продължим да работим с ESA по отношение на техните планове. Както казах, ние сме на борда и искаме да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да помогнем за успеха на E3.

, коментира Phil Spencer.


Настоящите планове на Xbox за представянето остават непотвърдени, но в предишни години е провеждала демота, събития за предварителен преглед и прес миксери. Вътрешно Xbox наскоро претърпя уволнения и други съкращения, което я принуди да затегне колана си след година, в която на практика нямаше големи издания. Решението на Xbox да няма официално присъствие на изложението на E3 идва като изненада, като се има предвид подкрепата за събитието в миналото.


Nintendo също така традиционно поддържаше щанд на изложението на E3, дори след като беше пионер във формата „Direct“. Въпреки това, нито Nintendo, нито Sony ще присъстват на E3 2023, като PlayStation първоначално отпадна през 2019 г. поради докладвани несъгласия с Entertainment Software Association. Понастоящем не е ясно дали Nintendo и Sony възнамеряват да съчетаят свое представяне със събитието.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page