top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Epic Games губи милиони в битката със Steam

Изключително трудно е да се конкурираш с титан, какъвто е Steam. Epic Games го осъзнават това и за да си осигурят по-голям брой потребители, създателите на Fortnite подписват ексклузивни договори с различни студия и техните проекти.


Epic Games Vs Steam

По такъв начин геймърите не могат да играят предстоящи заглавия никъде другаде, освен ако имат Epic Games акаунт. Понякога тези ексклузиви са временни и после се появяват и във други дигитални магазини. Но дори тогава, Epic Games харчат голямо количество пари, за да имат предимство пред останалите, дори и за известно време.


През 2019г. Epic Games отчете загуба на стойност 181 милиона долара. Тази цифра продължава да расте, като досега се повишила на над 300 милиона долара. Това, изглежда, не притеснява шефа на Epic Games, Тим Суини (Tim Sweeney), даже обратно - гордее се с постижението. Той смята, че по този начин повече геймъри са имали достъп до невероятни игри и че е страхотна инвестиция в развитието на бизнеса.


Първоначално, когато големи заглавия като Metro Exodus и Control бяха ексклузивни за EGS, но после се появиха в Steam. Въпреки това, геймърите критикуваха компаниите за това решение. Сега вече се приема като често срещана практика. Тези 300 милиона долара загуба са нищо за Epic Games, защото компанията е оценена на 17 милиарда. И макар че Fortnite не може да се свали на iOS, популярната батъл роял игра продължава да е печелившо заглавия на другите платформи

812 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page