top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

Ново дело срещу Sony с обвинения относно надути цени в PlayStation Store-а

Искът изтъква PS5 Digital Edition и ексклузивната му PlayStation Store поддръжка.

 
Overpriced Games in the PlayStation Store
 

Срещу Sony е заведено второ дело във връзка с продажбите на дигитални игри, в което се твърди, че клиентите на PlayStation са платили с „милиарди“ долари повече от нужното заради политики, които пречат на търговците сами да продават цифрови кодове за игри. Това е политика, която съществува от около две години и се различава от тази на Microsoft с Xbox.


Искът Cendejas срещу Sony Interactive Entertainment е заведен в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния и следва отделен иск Cacccuri срещу Sony Interactive Entertainment, който по същество твърди същото.


Преди 1 април 2019 г. дигиталните игри на PlayStation Store могат да бъдат закупени от търговците чрез кодови карти, позволявайки на търговците да определят цените и да ги пускат в продажба. Това вече не е опция, което води до факта, че магазинът за цифрови игри на Microsoft понякога получава по-добри цени от тези на Sony. Microsoft все още позволява на търговците да продават кодови карти за Xbox.


Случаят Cendejas също изрично упоменава PlayStation 5 Digital Edition. Докато стандартният PS5 поддържа дискове и по този начин дава шанс на играчите да пазаруват за физическите версии на много игри, Digital Edition поддържа само PlayStation Store.


„Потребителите, ограничени до един източник за закупуване на цифрово съдържание на PlayStation, са принудени да плащат по-висока цена за цифрови игри на PlayStation, отколкото биха направили на свободен и неограничен конкурентен пазар на дребно“, се казва в делото.


Според адвокат Ричард Хог, вероятно ще видим подобни дела като това, обединени в едно, за да бъдат разгледани от съд. Вероятно няма да има цял куп различни дела, които да аргументират едно и също дело срещу Sony, особено след като, както изглежда, няма голяма разлика между тях.


„Ще получите множество съдебни дела само ако има някакъв елемент от жалба/предложен клас, който е съществено различен от другите искове“, каза Хог пред GameSpot. „Като цяло обаче ще разглеждате само един случай.“


Вероятно ще видим подобни дела, заведени отдавна, тъй като Hoeg каза, че адвокатите печелят пари, когато са избрани да бъдат съветници в съдебен иск.


"Поради това често има "надпревара до съдебната палата" от предложените водещи ищци, в стремеж фирмата за групови действия на ищеца да получи тази позиция", добави той.


Решението на Sony направи невъзможно някои търговци да предлагат конзолен паритет при продажбите на цифрови игри. Например, Newegg са пуснали промоционални намаления от 10 долара за цифрови версии на Xbox на няколко различни игри, включително Resident Evil Village и Biomutant. Без начин за продажба на кодове за игри, търговците не могат да предложат същите спестявания на потребителите на PlayStation.

37 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page