top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

Sony работят по въпроса относно увеличаване броя на PS5 конзолите

Актуализирано: 24.04.2021 г.

Sony заяви, че полага усилия за увеличаване на производството на своя труден за намиране хардуер от следващо поколение — PlayStation 5. В интервю за Nikkei Business главният изпълнителен директор Джим Райън говори за проблемите, с които се сблъсква Sony както с производството, така и с разпространението на новата конзола в световен мащаб, след вече шест месеца от съществуването ѝ.

 
Sony Working on the Lack of Hardware Problem
 
Има няколко причини, поради които беше трудно да се намери PS5. Доставката при новия коронавирус беше много сложна и трябваше да ограничим разпространението до онлайн. Предлагането и търсенето на полупроводници също е проблем в световен мащаб. Молим нашите доставчици да ни позволят да засилим продукцията тази година.

Това е изненадващо парадоксална ситуация, тъй като докато PS5 беше трудна конзола за закупуване в почти всички държави, фантастичната нова конзола на Sony все още носи титлата на най-бързо продаваната конзола в историята на САЩ, като през 2020 г. са продадени приблизително 4,5 милиона бройки и общо над шест милиона продадени бройки до момента. Що се отнася до софтуера, PS5 все още се бори да излезе от стартовите блокове, като предстоящият Returnal на Housemarque е първият голям ексклузив на марката от месеци.


Райън засегна и темата за ексклузивните игри, заявявайки, че платформата PS5 в крайна сметка ще види повече „по-специализиран софтуер от всякога“, като същевременно не изключва възможността за по-нататъшни придобивания на нови студиа.


251 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page